úterý 31. března 2009

Z rodinného alba 26

Původně jsem chtěl napsat něco rádobyvtipného o mých buchtách, ale z úcty ke své ženě to nechávám raději bez komentáře. Je to prostě takový veselý a hravý snímek.

Těžká práce

Pondělky jsou občas těžké. A zvláště ty po změně času. Ale někteří to mají těžké každý den.
Taky mi teď začal vrtat hlavou přesný význam přísloví "komu se nelení tomu se zelení".

neděle 29. března 2009

Kam na dovolenou?

Je neděle a my si ji hodláme užít. V plánu máme oběd v příjemné hospůdce s přáteli (viděl bych to na pstruha po japonsku) a začínáme spřádat plány na dovolenou.

A tak jsem našel jednu takovou dovolenkovou fotku. Je to Lago di Garda, které mi přijde pro letní aktivity úplně ideální. Dá se tam věnovat vodním hrátkám (kromě kajaku jsem tam poprvé v životě zkoušel windsurfing), ale hlavně se tam dá i jezdit na kole a chodit po horách (i nějaká ta ferátka se v okolí najde!). A kvalitních kempů je tam spousta...

Olomouc 13

Začínající jaro má jedno velkou výhodu. Díky tomu, že ještě není listí na stromech, tak se dají udělat fotky, které v jinou část roku prostě udělat nelze. Já si dnes v rámci rodinné procházky prošel park a využil jsem právě oněch jedinečných průhledů skrz stromy.



Pro srovnání dávám i snímek z léta, kdy jsem fotil stejnou budovu a jediná možná kompozice byla tato.

pátek 27. března 2009

středa 25. března 2009

Bez názvu

O víkendu jsem využil svého léčebného programu a věnoval jsem se trochu hrátkám s úpravou fotek. Jeden z příkladů dnes předkládám. Převod fotek do černobílého režimu má opravdu nepřeberně možností.

úterý 24. března 2009

Z rodinného alba 25

Tak tohle je Miška - Žamboška.

Mimochodem, pokud chcete důkaz, že "photoshop" je opravdu všemocný, tak se koukněte na video s opravdu extrémní retuší. Já ovšem takové věci provádět rozhodně nemusel.


neděle 22. března 2009

Abstrakce z kuchyně

Na oslavu jara Blanka připravila ke kávičce něco co se jmenuje "broskvové amarouny". Při té příležiosti jsem vyfotil ty broskve zalité v aspiku a ejhle - vzniklo z toho moderní umění.
Mimochodem, je to moc dobré!

sobota 21. března 2009

První jarní

Jaro je tu. Mě se sice místo lýtek zapálily mandle, ale doufám, že to čajem a stopanginem rozeženu. Jarní aktivity na mě budou muset holt pár dní počkat.

Loučení se zimou

Ano, ano - je tu poslední zimní den. Tak se ještě pokochejte hezkou zimní krajinkou - něco takového už asi dlooouuuho neuvidíte.

pátek 20. března 2009

Super-makro

Nedávno si mi kamarád stěžoval, že už mu makro 1:1 nestačí. Tak Luďo - tohle je jenom pro tebe. Je to sosák komára, kterého jsem ti vyfotil přes mikroskop se zvětšením 40:1).

čtvrtek 19. března 2009

Stav

U pondělní fotky klapek z klavíru jsem si vzpomněl, že mám vyfocený i tkalcovský stav. Ono je to tomu klavíru trochu podobné, jen těch hráčů už asi tolik nebude.

středa 18. března 2009

Olomouc 12

Už dlouho nebyla žádná fotka města. Hezký kontrast mezi stánkem božím a stánkem s pekingskou kachnou.

neděle 15. března 2009

Nedělní

...už máme po nedělní kávičce. Dítě spinká... - to je pohoda. Neděle budiž pochválena!

pátek 13. března 2009

Papírnická

...holky žambošky mají z dětství takovou říkačku od Ljuby Štíplové:

Měla vosa papírnice
papírnický krám.
Přišly mušky,
chtěly tužky.
Přišly včelky
pro pastelky.
Přišla kočka pro ubrousky,
že si musí utřít fousky:
"Máš je voso?"
"Mám.
Všeho plný krám." ...

Možná trošku infantilní popisek, ale k dnešní fotce se docela hodí.

Z rodinného alba 24

Náš syn je svým rodičům znám i pod krycím jménem "Milius Neviňátko". My ovšem máme jeho alter ego přečtené!

čtvrtek 12. března 2009

Zámek

Dnes udělám návrat o týden a něco zpět. Tehdy jsem ještě ve zbytcích sněhu fotil hlavní bránu do zámku v Náměšti na Hané.

středa 11. března 2009

pondělí 9. března 2009

neděle 8. března 2009

Trocha magie

Koule je rozhodně pozoruhodný tvar. A tu magii si tam musíte najít každý sám.

sobota 7. března 2009

Víkendovka

Víkend bude u nás ve znamení daňových přiznání. Tak si užijte volna a posílám trojlístek (roste mi to na okně v květináči) pro dobrou náladu.

Zimní motiv 7

Vracím se ještě pár dní zpátky do zimy. Tenhle zimní výhled na Těšetice vznikl před 2 týdny a protože celkové vyznění nebylo podle mých představ, tak jsem si trošku zaexperimentoval s úpravami. Snažil jsem se o výrazný kontrast a vzhled starých fotek. A jsem s výsledkem spokojen i když uznávám, že ne každému se to musí líbit.

pátek 6. března 2009

Párátka

Když jsem byl malý a nevzdělaný, tak jsem měl několik naivních a úsměvných představ o výrobních procesech některých věcí denní spotřeby. Jedna z nich se týkala žárovek. Když jsem se dozvěděl, že je uvnitř vakuum, tak jsem si z toho vydedukoval, že se musí vyrábět ve vesmíru. Jiný zdroj vakua jsem tehdy ještě neznal. Konečně jsem věděl, proč ty rakety do vesmíru lítají.
Další z těchto představ se týkala párátek. Dlouho jsem si myslel jak dřevorubec začne osekávat strom a osekává tak dlouho až mu zbude párátko.

Takže tohle jsou zbytky malého lesa u nás v kuchyni.

čtvrtek 5. března 2009

úterý 3. března 2009

Jarní signály

Všimli jste si jak ráno zpívají ptáci? Jaro se asi už opravdu blíží. I moje žena tomu podlehla a nechala si udělat novou kadeřnickou kreaci. A sluší jí to!

Takže aktuální barva vlasů mojí ženy v detailním záběru.

neděle 1. března 2009

Motani

A po včerejšku tu mám další pozvánku. V pondělí 9. 3. bude v olomouckém kině Metropol promítání diáků cestovatelů a fotografů manželů Motani v pořadu "Amerika inkognita". Můžu vřele doporučit, jejich pořady bývají fotograficky orgastické. Přece jenom je znát, že to nejsou cestovatelé kteří fotí, ale fotografové kteří cestují!
Já už mám lístky koupené.