středa 29. září 2010

Den železnice 3

Naposledy se vracím na den železnice. Jedna z mála fotek, kterou jsem v sobotu pořídil a která má něco do sebe.



A jestli máte nějaké vydařené fotky související s vlaky a železnicí, tak koukněte na web "českých drah". Třeba právě  váš snímek bude příští rok v kalendáři.

úterý 28. září 2010

Dozvuky dovolené 4

Takovouhle krásnou náladovku pořídil na dovolené švagr. Ona to vlastně byla taková fotografická spolupráce - já našel tenhle motiv a on ho vyfotil. To bych kompaktem a bez stativu opravdu nevzládl (expozice byla 2 minuty).

neděle 26. září 2010

Stojí stojí mašinka

Ještě jednou fotkou se vracím ke včerejší (nepovedené) akci. Stáli jsme asi 15 minut frontu v úzké uličce před kabinou mašinky. Přes nás se drali lidé ven. Když na nás konečně došla řada, tak Filip prohlásil, že on si na to křeslo nesedne a že radši půjdem. Tak jsem udělal tuhle fotku a pak už jsme se prodírali frontou plnou nervózních čekajících lidí ven. Prostě výsledkem je průměrná fotka, která pro mě má úplně jiné vyznění, protože za ní vidím tu spoustu útrap.



A že už jsem dlouho nepřidal ke svým fotkám nic navíc, tak to dnes napravuji. (Když je ta neděle.) Pokud by vás zajímalo jak se slaví jinde, tak si prohlédněte tyto parádní fotky od reportérů "Boston globu".

sobota 25. září 2010

Den železnice

Dnes byl den železnice a já se moc těšil jak si krásně pofotím. Přes davy lidí, fronty na každou mašinku,  všeobecný zmatek a hlídání Filipa se to ale moc nedalo. Úplně znechuceni jsme dali přednost odchodu domů před strkáním se v davu. Prostě fotografické fiasko.

čtvrtek 23. září 2010

Ranní mlhy

A se začínajícím podzimem tu mám první podzimní fotku. Ráno se už místy válí mlha a takhle se mi ji povedlo vyfotit při průjezdu autobusem kolem Klášterního Hradiska. Normálně takové fotky nedělám (protože nejsem až tak kreativní), ale v tomto případě mi kompakt dobře posloužil a ty podivné barvy a pohybová neostrost se mi vyloženě líbí.

středa 22. září 2010

Přivítání podzimu

Ano, je to tak. Léto nám uletělo a začíná podzim. Snad nám přinese hodně dobrého světla.

neděle 19. září 2010

Dozvuky dovolené 3

...kdeže je ten pocit, když jsme ráno vyrážely na pláž. Při pohledu na teploměr mi to připadá už hodně dávno.

středa 15. září 2010

Léto ještě nekončí

Vím že to vypadá venku víc podzimně než letně. Ale věřím, že ještě pár krásných dnů bude. A kytky (některé) taky ještě kvetou.

úterý 14. září 2010

Dozvuky dovolené 2

Přiletěl racek
ke shluku lidských těl,
dostal pár facek
a zase odletěl...

pondělí 13. září 2010

pátek 3. září 2010

Hurá k moři

Dneska vyrážíme na dovolenou k moři. Filda už je řádně natěšený (doufám, že i cestu autobusem zvládne dobře). Tak ahoj za týden a něco.

čtvrtek 2. září 2010

Kamera

Jestli sledujete novinky ve fototechnice, tak asi už víte, že se pořád něco děje. Ještě jsme si ani nezvykli na zrcadlovky bez zrcátka a už SONY dává na trh nezrcadlovku se zrcátkem (AF s fázovou detekcí!). No je to prostě hukot.
A já jsem si taky vyhlídl zajímavou mašinku...