pátek 31. prosince 2010

Silvestrovská

Takže bez dlouhých okolků přeji všem úspěšný a zajímavý nový rok, samá pozitiva a sociální jistoty a spoustu dobrého světla...

sobota 25. prosince 2010

Co jsem našel pod stromečkem?

Můžete hádat podle fotky, ale je to těžké...... Tak ne, nebyl to elektronový mikroskop. Je to předplatné časopisu National Geographic. Hurá!

pátek 24. prosince 2010

štědrovečerní

Tak přátelé, mějte taky šťastné a veselé. I nějaký ten dárek pod stromečkem...

úterý 21. prosince 2010

Bez názvu

Přestože je dnešní příspěvek bez názvu, tak doufám, že se vám bude líbit. Je to takové Tim Burtonovské téma... Na první pohled mi fotka zvláštní nepřipadla, ale po odbarvení, zvýšení kontrastu a ořezu se najednou vyloupnul ten útok draka ne nic netušícího koně. No prostě poetika s tušeným masakrem.

pondělí 20. prosince 2010

Už se to blíží

V rámci přivolávání vánočního kouzla občas dělám věci, které po zbytek roku nedělám. Návštěva kostelů je jednou z nich. Ne že bych byl věřící, ale co už má člověk v takový čas fotit. A na Kopečku jsem před kostelem málem umrznul.


sobota 18. prosince 2010

Co všechno se semlelo?

Různé redakce už začínají vydávat obrazovou dokumentaci důležitých událostí tohoto roku. Mám tyhle souhrny rád. Člověk žasne, co všechno se přihodilo....


čtvrtek 16. prosince 2010

Soutěž BMW

V Paříži se vyhlašovaly výsledky soutěže firmy BMW. Na prvním místě se objevila tato fotka.



Pokud stejně jako já nevěřícně kroutíte hlavami, tak vězte, že fotografický průmysl je tak trochu šílený. Na té fotce je zajímavé jen to, že autor si vyrobil z karavanu dírkovou kameru (prostě ho zatemnil a udělal tam dírku proti které postavil desku natřenou světlocitlivým materiálem) a tou zachytil tuto scenérii. Délka expozice? Tři noci!
Tak až bude chtít vyhrát nějakou soutěž (tentokrát byla výhra 12 000 euro), tak vám stačí jen udělat něco šíleného. A na té fotografii zas tak moc nezáleží.

úterý 14. prosince 2010

Vánoce se blíží

V sobotu jsme do sebe nechali proudit vánoční atmosféru. S punčem. A s turbopunčem.

pondělí 13. prosince 2010

neděle 12. prosince 2010

neděle 5. prosince 2010

Nikon calendar

Kdo ještě nehlasoval pro nejlepší fotografie Nikoního kalendáře na příští rok, nechť dnešní fotku spolu s odkazem na loňské semifinalisty bere jako inspiraci.