čtvrtek 31. března 2011

Bledule

A znovu Litovelské pomoraví. Sněženky byly od Hynkova a bledule jsou u Třech Dvorů.

středa 30. března 2011

Stůj, střelba!

...tenhle titulek jsem už jednou použil. A dnes je to tu zas. A zase mám lepší mušku a sejmul jsem ho dřív než on mě. Hohó - mé SONY bylo proklatě nízko u pasu.

neděle 27. března 2011

Full moon

Pro ty, kteří stejně jako já nevyfotili největší úplněk, který byl minulý víkend. Kolegové v jiných částech světa měli větší štěstí...

sobota 26. března 2011

Sněženky

Letos jsem to stihnul v plném květu. A dokonce ani toho bláta moc nebylo. Jen jsem docela vymrznul cestou na kole ve větru.

čtvrtek 24. března 2011

Krajina v černobílé

Jednou z možností jak vyzrát na jarní krajinky s velkým kontrastem a téměř žádnými barvami je převod do černobílé.

středa 23. března 2011

Abstraktno

A neřeknu co to je:-). Snad jen, že se k tomu hodí Dylanovo album "Blood On The Track".

úterý 22. března 2011

pondělí 21. března 2011

Z rodinného alba 64

Filip jde dnes po dloooouuuhé době zase do školky. Když byl naposledy, tak měli karneval a on ten náš brouček byl opravdu rozkošný.

středa 16. března 2011

Vršatecký hrad

Není Vršateckých Bradel bez hradu, respektive jeho zrůcaniny. Nikdo se neodvážil tenhle hrad na skále dobývat, takže to zbylo na zub času.

úterý 15. března 2011

Vršatecká Bradla

Začalo nám jaro a tak už jsem byl natěšený na provětrání pohorek. Díky za skvělý výlet patří především švagrovi Peťačkovi, který navrhnul program a zajistil dopravu. 


Cílem výletu byla Vršatecká Bradla v Bílých Karpatech. Až na nepříjemné zjištění jak moc nejsem ve formě se vše vydařilo. 


Focení bylo ovšem obtížné. Jarní poměrně ostré slunce a vše okolo beznadějně hnědé. Tak jsem se rozhodl vytáhnout kontrasty na plno a dosytit barvy. 

pondělí 14. března 2011

Nekonečné foto

..tak tohle mě opravdu dostalo. Na tomto odkazu je skutečná fotograficko-fraktálová vychytávka. Prostě jen klikejte - znovu a znovu a pořád...



A fotka je stylově z National geografic.

neděle 13. března 2011

První jarní výlet

Konečně přišel víkend. Už to šlo se mnou z kopce (a to minimálně s 15% klesáním). Jediná záchrana je naplánovat výlet. První výletní fotka je z valašsko-slovenského pomezí, kde se Beskydy a Javorníky střetávají s Bílými Karpaty. A přesně tam jsem mířil. Ale o tom až v příštích dnech.

pátek 11. března 2011

Koblihová

...a kdyby jenom kolena. Přes mé protesty a zarytý ateismus se prostě některé křesťanské tradici dodržují. Ještěže mě Filip zachránil a vydatně pomohl s konzumací.


V poslední době se mi nějak těžko hubne. Budu s tím muset něco dělat....

středa 9. března 2011

Jak jsme pekli koleno

Víkend byl ve znamení rodinného obžerství. V pátek jsme byli nakupovat.


A ještě večer se špikovalo a marinovalo (vstřikováním přímo do svaloviny).


V sobotu se potom 4 hoďky peklo.


No a pak se celý večer konzumovalo. (A v neděli večer jsme sežrali druhé koleno, takže prostě nezbylo.)

úterý 8. března 2011

pondělí 7. března 2011

Fichtl day

Kdybych včera tušil jaká je za městem šílená fujavice a zima, tak bych vlastní zdraví do projížďky na fichtlu nenasazoval. Ale je třeba trénovat na blížící se fichtl-cup.

středa 2. března 2011

Slasti života

Volný víkend jsme si užili takovými malými gastronomickými orgiemi. V sobotu Blanka dělala kuře podle receptu Chantal Poullain (kde se díváte v neděli na Itala v kuchyni, tak víte:-) a v neděli jsem já dráždil WOKa s thajskou kuchyní. Foto mám ovšem jen z té soboty (to jsem měl volné ruce). Tak doufám, že jste právě najezení.