středa 29. února 2012

Valašská zima 3

Těžko uvěřit, že jsme před týdnem (a něco) takhle prošlapávali hromady sněhu.

pondělí 27. února 2012

Technické muzeum - Sinsheim 4

V muzeu toho bylo ještě hodně k vidění. Pro technické nadšence tu mám odkaz na galerii a pro ty ostatní už jen rozlučkovou fotku s tímto tématem.


pátek 24. února 2012

Valašská zima

Dnes mi domů zapojili internet, venku se oteplilo, mně začalo bolet v krku... Tak to je ideální čas ukázat nějaké zimní fotky.


Takto vypadala o minulém víkendu zima v nejvýše položené valašské obci.

sobota 18. února 2012

Technické muzeum - Sinsheim - 3

V záplavě exponátů, byť jsou jakkoliv úchvatné za chvíli stejně každý otupí. Osvěžující je proto každý úlet. Jedním z těchto úletů je funkční exponát monocyklu.


Trochu menší úlet je expozice miniautíček, kde kraluje toto růžové s nástupem zepředu a zezadu (tedy nikoli z boku, jak je to běžné dnes).

pátek 17. února 2012

Technické muzeum - Sinsheim - 2

České výtvory  v muzeu jsme našli 3. Průzkumné a práškovací letadlo Čmelák (ne, že bych neměl fotku, ale není  příliš zajímavá), třísedadlový motocykl vyráběný jakousi libereckou firmou.


A pár vozidel firmy Laurin a Klement, z nichž nejzajímavější byl tento vůz vyrobený pro císařskou rodinu.

středa 15. února 2012

neděle 12. února 2012

U nás doma 5

Tak už jsem přestěhovaní a po vší té dřině jsme si střihli i oslavný taneček.

sobota 11. února 2012

Technické muzeum

Jak jste se z titulku už asi dovtípili, byl jsem v muzeu. A nebylo to lecjaké muzeum, ale největší technické muzeum v Evropě. Když jsme k němu přijížděli, tak jsem po hóóódně dlouhé době zažil zase ten dětský pocit nadšení, který jsem nezažil už spousty let. Muzeum je v německém Sinsheimu a v pár příspěvcích se k němu asi ještě vrátím.











http://www.technik-museum.de/en

pátek 10. února 2012

Odrazy

Tohle se mi povedlo vyfotit v tramvaji - pohled ven a dovnitř současně.

úterý 7. února 2012

Stěhovací pauza

Pauza v příspěvkování má prozaický důvod. V uplynulém období proběhlo velké stěhování naší rodinky na jižní okraj města. Takže už druhý týden bydlíme v novém. Akorát, že zatím nemáme internet ani televizi... Je to výborné pro postupné zabydlování,  ale už horší pro vkládání příspěvku na blog. Takže dokud nepoleví mrazy a nedostanu na střechu nějakého poskytovatele,  tak se budu připojovat jen u babičky na návštěvě.