středa 30. května 2012

neděle 27. května 2012

pátek 25. května 2012

Trucktrial 2

Druhá a poslední dávka trucků ze sobotní velké ceny Mohelnice v trucktrialu.




čtvrtek 24. května 2012

V zeleném lese

Konečně se mi povedlo vyfotit lesní scenérii s pěknými svěžími barvami. Trvalo mi to několik let, takže buď jsem tak špatný fotograf a nebo je to skutečně tak těžké?



A na oslavu si dám dětský popěvek který se k dnešní fotce tématicky hodí:

"V zéleném lése nétřéseme se
v zéleném lése nétřéseme se,
v zéleném lése nétřéseme se,
třeseme se v lese, kde se pejsek nese..."

pondělí 21. května 2012

Trucktrial

V sobotu jsme strávili pár hodin v Mohelnici na trucktrialu. Fotografů tam bylo několik tisíc a z toho několik desítek přímo v sekcích - a ti se motali kolem aut tak, že skoro nebylo možné je nemít na fotce. V takových podmínkách to pak člověka ani nebaví. A výsledek tomu odpovídá. Mám sice pár slušných snímků, ale nic mimořádného.




neděle 20. května 2012

Ztracené vejce

Moje žena je v kuchyni opravdu fenomenální. Ale občas se i jí něco nepovede. Třeba včera mi dělala ke snídani vejce na měkko a vyšlo z toho ztracené vejce. Schválně jestli zjistíte, kam se ztratilo?




pátek 18. května 2012

Súlovské skály 3

Jedna z nejkrásnějších luk na kterých jsem kdy byl. A prý se tu točil film "Král sokolů".


středa 16. května 2012

Šarkania diera

Dnes se vracím zpět do oblasti Súlovských skal. Šarkania diera je těžko přístupná jeskyně, kde jsem si málem rozflákal foťák, který tlumil můj pád poté co mi podklouzly nohy. Naštěstí jsem s ním břinknul o zem šikovně, objektiv přežil a tělo má jen naražený roh. Takže moje letité pohorky s ochozenou podrážkou půjdou za trest do výsluhy a já začnu šetřit na nové (přece jen je to levnější než nový foťák).




pondělí 14. května 2012

Na bramborách

Fotka sice stará už 14 dní, ale chtěl jsem udělat trochu změnu. Tak tady máte část našeho rodinného klanu v akci na latifundiích.


sobota 12. května 2012

Něco o zelené

Buď tu zelenou neumí můj foťák, nebo ji neumím já (a to by bylo možné, mám poruchu barvocitu). Prostě to ani zdaleka nevypadá jako ve skutečnosti. Přesto je dnešní příspěvek oslava jara a zeleného pučení v mnoha jarních, svěžích odstínech.




pátek 11. května 2012

Súlovské skály

Po čase jsme zajeli opět na Súlov, kde jsme podnikli krásnou tůru. Bohužel světlo na focení moc nebylo a všechny ty odstíny zelené ta moje nedokonalá technika prostě nedokáže zprostředkovat. Místo je to ale dokonalé.


čtvrtek 10. května 2012

Fotografické postupy

Tak takto fotí ti, co nemají výklopný displej. Já vím, že už i Nikon a Canon tohle pochopili, ale my co jsme volili Sony si malé rýpnutí nemůžeme nechat ujít. Ale zase musím uznat, že mám celkem ohebného a pružného švagra, který navíc ještě výborně fotí (zvláště zelená barva mu jde dobře:-)).


čtvrtek 3. května 2012

Exkurz do NYC

Velká událost pro všechny milovníky fotografie. Město New York zdigitalizovalo (trvalo to 4 roky) svůj archiv fotografií a zdarma je zpřístupnilo veřejnosti. Je jich zatím "jenom 870 000" (z celkem 2,2 milionů), ale stojí to za to. Jedinečná výprava do historie města a do historie fotografie. Jsou zde třeba fotky zločinců, které pořizovala policie, nebo fotky všech domů NYC (opravdu vyfotili všechny domy ve městě!) z 80. let - no neskutečné.
Galerie je na na adrese: http://www.nyc.gov/html/records/html/misc/luna.shtml, ale pro velký zájem jsou servery zatím pořád přetížené. Takže malý vzorek lze vidět na webu The Atlantic.  No a ještě menší vzorek v tomto příspěvku. 
Takže postupně to jsou natěrači lan Brooklynského mostu, bazén Astoria s železničním mostem Hell Gate v pozadí, třetí avenue s nadzemkou a radnicí, výstavba Manhattanského mostu a stavba 28. ulice na Manhattanu.






úterý 1. května 2012

Země česká, domov Tvůj

Tak se moje xychta (jak vtipně poznamenal kamarád Luděk) objevila v propagaci projektu "Země česká, domov Tvůj". A těch mých xychtů je tam dokonce povícero, na poutači jsem ten podvodník v modrém:-). Takže pro toho kdo neví o co se jedná jsou tu stránky projektu, a pro ty ostatní připomínka, že natáčecí den je už za 10 dní.