neděle 28. února 2010

Pulčiny

Víkend byl velmi bohatý na pohybové aktivity. Až mě z toho bolí záda.

sobota 27. února 2010

Tropy

Tak nějak mě začaly svědit nohy a na internetu projíždím cestovatelské stránky. Chtělo by to někam vyrazit a nemusí to být hned do tropů.

čtvrtek 25. února 2010

Ženy a panenky

Vypůjčil jsem si od pana Goldflama název divadelní hry, která zrovna běží u nás v divadle a celá se odehrává v domečku pro Barbiny, takže se to velmi hodí do mého titulku. 
Na snímku je naše Monička (kterou tímto zdravím) a její malé dvojče. 
Foceno ve studiu "Vaško", svíceno profesionálními světly "god´s daylight". (To je takový humor po večeru.) 



středa 24. února 2010

Zapalování lýtek

To jaro se fakt už blíží. Kajman je sice v klidu, ale želvy už to cítí a namůžou si pomoct.

úterý 23. února 2010

Na konci zimy

Ten konec zimy bude asi ještě hodně dlouhý, ale už se prostě blíží (přestože má žena hodlá strávit víkend na běžkách, já už plánuju spíš letní sporty).

neděle 21. února 2010

Phalaenopsis

To latinské slovo v názvu dnešního příspěvku je druhové jméno pro orchideje. Z toho se dá usuzovat, že dnešní obrázky po dloooouuuuuuhééééém období zimních motivů budou kytičkové. (A škoda, že se nedá reprodukovat i ta vůně.)



sobota 20. února 2010

Plesová


Včera jsme měli být na plese, leč střevní viróza našeho syna nám tuto kratochvíli znemožnila. Tak aspoň tu plesovou atmosféru vyextrahovávám z této fotky.



Už aby bylo jaro


Nějak mě ta zima zmáhá. Třeba jí víkend napraví reputaci. Dobiju foťák.....naimpregnuju boty.....namažu si hubu jelením lojem.....a vyrazím!

pátek 19. února 2010

Z rodinného alba 49

Několikrát jsem se zmiňoval o svém švagrovi. Tak proč vám ho taky nepředstavit. Naše společné fotovýpravy se nám docela osvědčily a vždycky je zajímavé sledovat nakolik se naše fotky liší. (Musím přiznat, že některé fotky mu závidím.)

Akorát je teda ten můj švagr často unavený, takže naše výpravy jsou fakt časově náročné.



Někdy sice vstane, ale to jen aby se pokochal....



...a hned si musí zase lehnout.



A tohle je můj majstrštik. Kolem toho stromu jsem prošel bez zájmu. On tam stál a udělal asi deset fotek. Tak jsem ho (z nudy) vyfotil a povedlo se mi to zrovna v okamžiku, kdy odpálil blesk (čas expozice byl 1/30 s!!! - asi přesedlám na akční fotografii, jsem fakt rychlej)



P.S. Ahoj Peťo. Doufám, že o víkendu něco podnikneme!

čtvrtek 18. února 2010

Bazén v zimě

Ti okolí Olomouce znalí určitě ví, kde jsem se to proháněl o víkendu na běžkách. Světlo nic moc, ale hlavou se mi honila písnička, kde se v refrénu zpívá "... there ain't no cure for the summertime blues."
Verze skupiny The Cure je asi známá, ale tenhle song složil Eddie Cochran už někdy na začátku šedesátých let. A od té doby to převzala pěkná řádka rockerů. Je zkrátka vidět, že rockeři nejezdí moc na běžkách (a zvláště ne po olomoucku).

úterý 16. února 2010

Jezdec

Zip je jeden z nedoceněných geniálních výtvorů lidstva. Díky za něj. 
A když tady pěju ty ódy, tak jsem se kouknul jak to s tím zipem vlastně bylo. Takže:

Předchůdce moderního zipu byl patentován jako an Automatic, Continuous Clothing Closure ve Spojených státech Amerických v roce 1851 Eliasem Howem, nejednalo se ale o vynález pro praktické využití, a proto nebyl nikdy uveden do prodeje. Whitcomb L. Judson si nechal patentovat podobné zařízení známé jako Clasp Locker pro rychlejší zapínání bot (1891). Vynález začal být vyráběn jeho firmou Universal Fastener company. Skutečný moderní zip se na světě objevuje v roce 1913 (patentován 1917) a jeho tvůrcem se stal Gideon Sundback – Švéd, který emigroval do Kanady.

neděle 14. února 2010

Valentýnská

Jsou dva svátky v roce, které mi příliš nepřirostli k srdci a proto je ani moc neprožívám. Jedním z nich je Valentýn a druhým jsou velikonoce. Nejsem totiž ani americký týnejdžr, ani křesťan. Takže se omlouvám své ženě, že ode mě na Valentýna nic nedostane. 
Ale v dnešním příspěvku se tématu lásky vyhýbat nebudu...


A když to chcete vědět, tak jako náhradu u nás slavíme Hromnice a Beltline. Jsme prostě spíš pohani.

středa 10. února 2010

Stánek (z)boží

Tuhle hrátku s perspektivou jsem vyrobil mezi vánočními svátky (jestli vám na ni přišlo něco nepatřičné, tak to je vysvětlení - nebyl sníh!). Uvádím to jenom proto, abych umocnil vyznění souvislostí mezi obrázkem a názvem.

úterý 9. února 2010

V ledu

Jak chvíli taje a chívli mrzne, tak se dělá led. A ten je fotogenický. Třeba takhle dopadl jeden výhon v naší předzahrádce.

neděle 7. února 2010

Jděte k šípku

Nehledejte za dnešním titulkem žádnou hrubost, myslím to doslova.

čtvrtek 4. února 2010

Lumen

Dnes něco pro náročné milovníky umění:-). Normálně fotím úplně jednoduše (jsem dost jednoduchý) a téměř vždy je poznat co jsem fotil. Tak dneska můžete trochu zapojit svou fantazii a představivost (pokud to není jedno a totéž).

středa 3. února 2010

Na Pustevnách

S přáním veselých a příjemných "hromnic" dnes publikuji poslední ukázku z lednových Pusteven. Kdo by chtěl vidět víc (a věřím, že vám tu bude stát za to), nechť se koukne do mé galerie na picase.

úterý 2. února 2010

Věrozvěsti

Před příchodem těchto pánů šiřit k nám vzdělání jsme neuměli jako národ ani pořádně psát. A dneska stavíme tryskáče. A co bude za dalších pár století?