pátek 29. dubna 2011

Na víkend

Máme v plánu jet na Bystřičku sázet brambory. Tak snad nezmokneme. A před víkendem jedno beskydské foto.

čtvrtek 28. dubna 2011

Velikonoční

Opožděná fotka z velikonoc. Největší atrakce pro dítě naše i příbuzné bylo zdobení perníčků. Díky novému systému barevné cukrové polevy ve stříkačce se děti mohly vyřádit do sytosti a hojně toho využily.

středa 27. dubna 2011

Olomouc 54

Tohle domovní znamení bez znamení určitě nebude lehké vystopovat ani pro rodilé olomoučany.

úterý 26. dubna 2011

Christian Stoll

Dlouho jsem nedával odkaz na nějakého fotografického boha. Tak tím dneska zamaskuju nedostatek vlastních fotek. Tvorba Christiana Stolla mě nadchla, tak pár jeho skvělých industriálních fotek.



pondělí 25. dubna 2011

Úhel pohledu

Asi by to nikdo nehádal, ale tuhle fotku jsem pořídil uprostřed chemičky.

neděle 24. dubna 2011

Hra na schovku

Minulá fotka byla z časného rána. Tak ta dnešní je z večera. Takhle si se mnou Slunce hrálo předtím než si vyčistilo zuby a šlo spát.

pátek 22. dubna 2011

Mlžná

Včerejší ranní cesta do práce, kdy nešlo odolat zastavení a vytažení foťáku.

středa 20. dubna 2011

Truck trial 4

Dnes končím s reportáží z víkendového trucktrialu. A končím mou oblíbenou fotkou o které bych klidně mohl tvrdit, že jsem ji pořídil s nasazením vlastního života (je to skutečně autentická fotka ze závodu). Ono tomu tak ale není. Nenechal jsem se přejet desetitunovou osmikolkou jen pro dobrý záběr, jen jsem si našel správné místo a vystihl správný okamžik. A o tom to je....


A další fotky z této akce najdete na mém "picasa" albu. A kdyby vám to bylo pořád málo, tak tady najdete fotky člověka, který měl tu správnou vestu s nápisem "press", takže se dostal přímo dovnitř jednotlivých sekcí a nemusel běhat jak já kolem dokola a hledat vhodná místečka.

úterý 19. dubna 2011

Truck trial 3

Dnes chci ukázat pár neskutečných situací. Tohle všechno co dnes vidíte se dá náklaďákem zdolat!



A jak se to fotí? Můj hlavní trumf - objektiv 70-300 mm jsem ani nevytáhl. Auta překvapivě jezdila velmi blízko a tak stačil záklaďák 17-70 mm. Pevné ohnisko jsem ani nebral, protože jsem správně tušil, že výhoda zoomu zde převáží. Další moje výbava byl polarizační filtr a šedý přechodový. Ty by se sice teoreticky hodily, ale taky jsem je vůbec nevytáhl. Důvodem byl všudypřítomný prach a naftové zplodiny. Objektiv jsem občas přetřel utěrkou z mikrovlákna, filtry bych ale prachu určitě nezbavil a hrozilo by poškrábání (inu plast). 



Díky svým dosavadním zkušenostem jsem fotil překvapivě efektivně. Nepotřeboval jsem naflákat tisíce fotek, protože dopředu jsem věděl kdy fotka nevyjde. Za celé dva dny jsem udělal jen necelých 300 snímků! Nefotil jsem v davu, protože tam by to vůbec nemělo smysl a části diváků by kontaminovaly záběr. A taky jsem si hlídal směr vůči slunci, aby přesvětlená obloha neudělala z hlavního motivu černochy v tunelu. (Kdyžtak jsem se snažil oblohu ze záběru vyloučit, nebo exponovat podle aut.)

pondělí 18. dubna 2011

Truck trial 2

Nejsem sice žádný velký fanda do "testosteronových" náklaďáků a do prostředí plného obrovitých chlapů v maskáčích lemtajících píva jsem taky moc nezapadal, ale byla to fotografická výzva, tak jsem do toho šel. A nelituju, protože to opravdu má něco do sebe.

Neskutečná auta...



Jejich neuvěřitelné výkony...


A občas nějaký ten detailek...

neděle 17. dubna 2011

Truck trial 1

Víkend plný hrubé síly a spálené nafty v Milovicích. A já byl u toho. Musím ze sebe jít smýt zplodiny, tak jen malá ochutnávka.

pátek 15. dubna 2011

Víkendu vstříc

Doufejme, že se nám víkedn vydaří. Já se chystám na moto-foto akci. Příští týden uvidíte!

čtvrtek 14. dubna 2011

Na hotelu

Minulý týden jsem byl na služební cestě v Itálii. Zrovna se konala nějaká akce, takže všechny normální hotely byly obsazené. Tož jsme spali v odlehlé vesničce na zrekontruovaném hradu z 12. stolení.



Prostě zážitek! A takhle vypadalo apartmá v hradní věži.

středa 6. dubna 2011

Olomouc 51

Jsem na služební cestě, tak po dobu mé nepřítomnosti se budou zobrazovat nějaká ta olomoucká zákoutíčka.

úterý 5. dubna 2011

Z rodinného alba 66

V sobotu byla velká rodinná opíkačka. První letošní. A nejvíc si to užil Filip, protože konečně se mohl taky aktivně zapojit (loni byl na to ještě malý). Hned další den se dožadoval dalšího opíkání, ale nechal se uplatit řízkem.

neděle 3. dubna 2011

Z rodinného alba 65

Nedělní vycházka s kávičkou v kavárně s krásným prostředím (a možná nejkrásnějším v celé Olomouci i širokém okolí).

pátek 1. dubna 2011

Profesionální stěhování

Víte jak se stěhuje třičtrvrtětunový magnet do 4. patra? Dost těžko.


Ale s pomocí profíků s lunárním hydraulickým vozítkem to šlo.

,