úterý 24. ledna 2012

Chlebíčkový

Ze včerejšího příspěvku je zřejmé, že jsme strávili víkend v Beskydech. Ta část kdy jsme byli venku byla parádní, ale ta část, kdy jsme byli uvnitř byla náročná. Byli na nás zkrátka připraveni. A to jsem si myslel, že po vánocích trochu zhubnu.

sobota 21. ledna 2012

Zimní

Odjíždíme do Beskyd a bereme s sebou sáňky. Doufám, že podmínky pro ně budou lepší, než zatím největší nadílka u nás ve městě.

pátek 20. ledna 2012

Kytice

Tuhle kytici jsem našel na parkovišti krematoria zalisovanou do asfaltu. Udělala mi fotografickou radost určitě větší než tomu nebožtíkovi, který ji asi měl původně dostat.

středa 18. ledna 2012

U nás doma 4

V těchto dnech je to u nás doma hektické. Vzhledem k tomu, že minulý týden jsme ještě neměli podlahy a příští týden už se chceme stěhovat, tak si to asi dokážete představit. Dnes jsme si ale udělali výlet do Brooklynu. Filip byl nadšený (to víte - poprvé v NY) a hned šplhal po mostě a drápal se po mrakodrapech. 
Tato scenérie nám vyrostla v ložnici. Já sice do ložnice dle zásad feng-šuej (nebo šung-fej, či fung-šej) volil původně kameny v horské říčce, ale Blance se líbil New York. A vzhledem k tomu, že postrádáme pořádný výhled z okna, tak mě ukecala. Tak už aspoň víte, kdo má u nás v ložnici rozhodující slovo:-).


V závěru bych chtěl ještě poděkovat malíři panu Koutnému, odvedl dobrou práci (jsem opravdu rád, že jsem se s tím nemusel patlat sám). Díky němu budeme od příštího týdne sice spát pod mostem, ale budeme tam (snad) spát velmi rádi a kvalitně.

úterý 17. ledna 2012

Labutě

Labutě si hráli na ledoborce. Opravdu tou krou proplavaly - ta první ji po chvíli pachtění rozlomila.

pondělí 16. ledna 2012

U nás doma 3

Dnes nastoupili nábytkáři. Ovšem první kus nábytku jsem sestavil já už o víkendu. A myslím, že bude fungovat.


sobota 14. ledna 2012

U nás doma 2

Tak od včerejška máme podlahy. Sice ještě nejsou dodělané lišty, ale i tak jsme se posunuli o další kus k novému bydlení. A tak já jsem se dnes kochal a Blanka uklízela:-).


pátek 13. ledna 2012

Rekonstrukce cihelny

Tak nám v Nemilanech na podzim začaly rekonstruovat starou polorozpadlou cihelnu. Bohužel tuto, kdysi nádhernou stavbu nechali komutisti úplně zchátrat, takže to byla poslední 2 desítky let jen rozpadlá ruina zarostlá bejlím. A teď tam má vzniknout nová tiskárna. Aspoň, že komín zachovali - bude to určitě super objekt (bohužel už bez toho kouzla historie).

čtvrtek 12. ledna 2012

Jak jsem fotil šperky

Takhle. A byla to docela fuška, neb jich byly desítky a velmi dobře zabalené. Frustrující zážitek.

středa 11. ledna 2012

Saně v létě?

Saně v létě je asi totéž co potápěč v zimě. Je vidět, že to není zas tak nesmyslná představa. Tohohle jsem potkal v neděli v onom lomu. Tvrdil, že mu ani není moc zima (stejně kecal).
S fotkou jsem si trochu pohrál a s výslekem jsem velmi spokojen. Ten minimalismus vodní hladiny, kde se střídá jen černo-bílé zrnění, do toho ty vlnky od potápěče, které to trochu oživují. A pak on - hledící šikmo do protilehlého rohu. No a ta bomba prostě musela zůstat žlutá, po odbarvení to tu fotku docela zabije. (Tak doufám, že nebudu jediný komu se fotka líbí:-)).

úterý 10. ledna 2012

Lom

V neděli jsem se byl podívat ve Výklekách v lomu. Vypadalo to tam docela jarně.

neděle 8. ledna 2012

Z rodinného alba 76

Vypadá to na úžasnou rychlost, že? Ve skutečnosti je to ale díky vysoké cloně čas 1/10 a nesmělé popostrkování se. Však ono se to zlepší... Ovšem díky výjimečně vysoké cloně jsem zjistil jak mám šíleně zaneřáděný čip. Tak s tím budu muset asi něco udělat!

sobota 7. ledna 2012

Vesmírná snídaně

Dnes ráno nám na pánvi vybuchlo Slunce. Sežrali jsme ho i s protuberancemi a temnou hmotou našeho kuchyňského vesmíru.

pátek 6. ledna 2012

Podvodnická

Po čase opět přidávám něco z bazénu. Není to Lochneska, jsem to já. 
A abych tématicky navázal, tak doporučuji ke shlédnutí fotky (asi) největšího podvodního umělce Jasona de Caires Taylora. Jeho podvodní instalace soch je tedy pecka. (A zde jsou informace v češtině.) Je zřejmé, že jsou na světě daleko větší blázni, než kdokoli z nás.

čtvrtek 5. ledna 2012

Mám okno 2

No v našem novém domku jsem pořídil tuto oknovku - a to jsem se ještě musel hodně vyklonit. Tak jsem zvědavý, jestli se novým oknům po přestěhování podaří napravit reputaci. (Asi ne:-( Kdyby ten dálniční nadjezd byl aspoň na západ a ne na jih!)

středa 4. ledna 2012

Mám okno

Tedy ne, že bych nadměrně holdoval alkoholu, nebo se praštil do hlavy. To okno je skutečné, vede na západ a je z něho docela pěkný výhled. A o to, aby ten výhled byl ještě hezčí se stará matka příroda, počasí a fyzikální děje. Pohledy z tohoto okna si můžu užívat poslední měsíc. Tak toho hodlám využít měrou vrchovatou.

úterý 3. ledna 2012

Silvestrovské menu

Tohle byla první část silvestrovského menu. Pobyt venku s přáteli a dětmi nám uděl velmi dobře, takže i ten vypitý alkohol se dobře vstřebal a nezanechal žádné následky. No prostě jsme ten konec roku zvládli výtečně.

pondělí 2. ledna 2012

Návštěva

Nejvíc se líbil náš stromeček (nebo spíš světýlka na něm) malému Jiříkovi-Ferdíkovi.

neděle 1. ledna 2012

Novoročka

Vánočka pečená na Nový rok se u nás nazývá "novoročka". A takto vzniká...