středa 20. srpna 2008

Olympiáda je vážně k sežrání

Kamarád Vašek mě zásobil kolekcí fotek, které vznikly během přípravy večeře (nebo spíš několika večeří) a které mají jasný odkaz na olympiádu. Takže nezbývá než se s váma o tuto legrácku podělit a říct, že olympiáda je opravdu k sežrání.
Vašku díky za příspěvek.


A protože olympiáda generuje kromě sportovních výkonů i spoustu skvělých fotografií, tak dám k dobru pár informací o tom jak vlastně funguje fotografický servis ČTK z takovéto obří akce.
Je to poměrně jednoduché. ČTK přebírá servis americké agentury Associated Press, která zajišťuje opravdu široké pokrytí zahrnující průběh her každý den ze všech sportovišť, fotky všech medailistů a dokumentaci navazujících společenských akcí. ČTK pak vysílá pouze jednoho fotografa s úkolem soustředit se na české borce. Tímto fotografem byli v minulosti renomovaní fotografové jako Herbert Slavík, nebo Eduard Erben. Letos fotí mladý fotograf Roman Vondrouš (a fotí velmi dobře!).

Kromě fotografií ale sleduji i obrovký pokrok u ostatních médií. Hlavně jsem nadšený z televizních přenosů, kde jsou vidět skvělé záběry díky práci rychloběžné kamery, což vynikne hlavně při zpomaleném opakování. To rozfázování pohybu po zlomcích vteřiny je opravdu úchvatné!
No a můj obdiv mají i webové stránky - ať už ty naše s 10 kanály živého vysílání, tak zejména ty oficiální čínské. Ty jsou tak dobře udělané a tak komplexní (životopisy všech sportovců...), že jsem z nich ve stavu trvalého úžasu.

Žádné komentáře: